Начало > Десерти > Крем пита

Крем пита

Крем пита|escape
120
x12
2
120
минути
x12
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пакетът с кори се разделя на две равни части, които се изрязват по формата на две еднакви тави и всеки лист се намазва с разтопено масло.

  2. Поставят се в загрята на 180-200ºС фурна и се пече до порозовяване. Изваждат се от фурната, леко се начупват и се оставят да изстинат.

  3. За крема: Млякото се смесва с ванилията, захарта и маслото и се слага на котлон да завири, като от време на време се бърка.

  4. В отделен съд се разбиват жълтъците и брашното до получаване на еднородна смес. Тази смес се прибавя при непрекъснато бъркане към млякото, като се внимава да не стане на бучки.

  5. Горещият крем се изсипва върху едната тава с корите. Върху него се поставят останалите кори.

  6. След като поизстине, се поръсва с пудра захар и се нарязва на парчета.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?