Начало > Десерти > Ябълков щрудел с крема сирене и орехи

Ябълков щрудел с крема сирене и орехи

Ябълков щрудел с крема сирене и орехи|escape
Източник: foodphotography.bg
35
x6
1
35
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пригответе ябълковата плънка. Измийте и обелете ябълките. Нарежете на парчета с еднаква големина, за да могат да се сготвят едновременно. Поставете резенчета ябълка в голяма купа. Залейте ябълките с лимоновия сок и половината от водата и разбъркайте, за да не потъмнеят.

  2. Гответе ябълките до омекване. Смесете останалата вода и царевичното нишесте и разбъркайте добре. Изсипете в тенджера и добавете ябълките. Добавете канелата, захарта и индийското орехче. Разбъркайте и загрейте сместа. Варете на слаб огън 10 минути под капак, докато ябълките омекнат, но са запазили формата си. Свалете от котлона и охладете.

  3. Останалата плънка приберете в хладилника. Останалото количество ябълкова плънка сложете в буркан и съхранявайте в хладилник до 1 седмица. Ползвайте за ябълков пай, за гарниране на палачинки, пържени филийки или сладолед.

  4. Разбийте крема сиренето със захарта до пухкав крем.

  5. Сложете плънката върху тестото. Развийте бутер тестото върху хартия за печене. Сложете в средата по дължина крема сиренето, а отгоре подредете резенчета ябълка. Поръсете с едро нарязани орехови ядки. Направете 4-5 диагонални разреза от плънката навън с нож за пица. Покрийте плънката с горния и долен край на тестото, а след това покрийте със страничните ленти, като ги редувате, без д аги застъпвате плътно.

  6. Печете около 20 минути. Намажете с разтопеното масло и поръсете с малко кафява захар. Печете щрудела 18-20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, или докато тестото бухне и добие приятен загар. Извадете и охладете преди да сервирате.

  7. Охладете щрудела преди да сервирате. Поднесете с топка сладолед.

     

Стоян Георгиев

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?