Бургер с кюфте, наденица и бекон
минути
порции
сложност
Съставки
-
за кюфтетата:
- 300 г кайма от говеждо месо
- 1 ч.л. сушен лук
- 1/4 ч.л. чесън на гранули
- 1/2 ч.л. лют пипер
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. сос уорчестър
- 1 ч.л. сушен див лук
-
за гарниране:
- 2 броя бургер питки
- 4-5 с.л. майонеза
- 4 с.л. пържен лук
- 1 бр. пикантна наденица
- 2 ч.л. барбекю сос
- 2 броя кисели краставички
- 5-6 ленти бекон на ленти
- 2 броя яйца
- 1 ч.л. сос Табаско
Начин на приготвяне
-
Пригответе пълнежа. Омесете каймата с всички подправки и оставете да се овкуси за 1 час. Изпържете нарязаната на колелца наденица и бекона. Нарежете краставичката, и изпържете яйцето.
-
Разрежете питката на две и запечете двете части за около минута
-
Сложете майонеза върху питката
-
Ред на пържения лук
-
Подредете колелца изпържена наденица
-
Сложете отгоре барбекю сос
-
Поставете кюфтето, готвено за около минута и половина от всяка страна
-
Сложете по 2-3 лентички кисела краставичка
-
Подредете ленти изпържен бекон
-
Завършете с яйце на очи и подправете с малко сос табаско
-
Покрийте със запеченото капаче на питката