Начало > Десерти > Бананова торта с крема сирене

Бананова торта с крема сирене

Бананова торта с крема сирене|escape
80
x16
1
80
минути
x16
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 275 С. Тава с размери 9х13 се намазнява.

  2. В малка купа се слагат смачканите банани и половината лимонов сок. Разбъркват се и се оставят настрани.

  3. В средно голяма купа се смесват брашното, содата и солта. И те се оставят настрана.

  4. В голяма купа се прави крем от 2 1/8 чаши захар и ¾ чаша масло.

  5. Разбиват се яйцата, едно по едно, след това се слагат  2 лъжички ванилия. Разбъркват се добре.

  6. Добавят се към брашнената смес, като се редуват със смесените предварително прясно мляко и останалия лимонов сок.

  7. Добавя се и банановата смес.

  8. Тестото се прехвърля в тавата и се пече в загрятата фурна за 1 час, или до суха клечка. Изважда се от фурната и се слага веднага във фризера за 45 минути. Това ще направи тортата много сочна.

  9. За глазурата: разбива се на крем останалото масло и крема сиренето. Добавят се ванилията, пудрата захар и се разбиват на ниска степен до хомогенност. След това се включва на висока степен на миксера до получаване на гладка смес.

  10. Разпределя се върху тортата. Поръсва се с начупени орехи по желание.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?