Бананова торта с крема сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 1.50 ч.ч. банани
- 2 с.л. лимонов сок
- 3 ч.ч. брашно тип 500
- 1.50 ч.л. сода бикарбонат
- 1 щипка сол
- 1.50 ч.ч. краве масло
- 420 г захар
- 3 бр. яйца
- 3 к.л. есенция ванилия
- 220 мл краве прясно мляко
- 225 г сирене крема
- 3.50 ч.ч. пудра захар
- 2 шепа орехови ядки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 275 С. Тава с размери 9х13 се намазнява.
-
В малка купа се слагат смачканите банани и половината лимонов сок. Разбъркват се и се оставят настрани.
-
В средно голяма купа се смесват брашното, содата и солта. И те се оставят настрана.
-
В голяма купа се прави крем от 2 1/8 чаши захар и ¾ чаша масло.
-
Разбиват се яйцата, едно по едно, след това се слагат 2 лъжички ванилия. Разбъркват се добре.
-
Добавят се към брашнената смес, като се редуват със смесените предварително прясно мляко и останалия лимонов сок.
-
Добавя се и банановата смес.
-
Тестото се прехвърля в тавата и се пече в загрятата фурна за 1 час, или до суха клечка. Изважда се от фурната и се слага веднага във фризера за 45 минути. Това ще направи тортата много сочна.
-
За глазурата: разбива се на крем останалото масло и крема сиренето. Добавят се ванилията, пудрата захар и се разбиват на ниска степен до хомогенност. След това се включва на висока степен на миксера до получаване на гладка смес.
-
Разпределя се върху тортата. Поръсва се с начупени орехи по желание.