Защото всеки се нуждае от висок старт на деня

Сигурно много от вас започват деня си с чаша ароматно кафе или чай, но истината е, че най-добрият старт на сутринта ви е приемането на чаша топла вода. Научно доказано е, че пиенето на чаша топла вода на гладен стомах сутрин крие много ползи за здравето ви. Запознайте се със седем от тях:

1.Предпазва ни от преждевременно стареене

Дори не можете да си представите колко голямо отражение дават на кожата токсините в кръвта ви. И колкото повече се увеличават те, толкова по-уязвими ставате, толкова повече боледувате и толкова повече се състарявате. И тъй като топлата вода на гладен стомах, изчиства кръвта ви, е добре да заместите сутрешното кафе с нея. По този начин кожата ви ще се запази чиста и еластична.

2.Облекчава болките

Най-ефикасният природен лек за болките (например менструалните) е топлата вода. Тя успокоява стомаха, всички мускули и подобрява капилярната циркулация.

3.Помага ви с отслабването

Ако се опитвате да влезете във форма по-бързо, то задължително трябва да приемате сутрин по една чаша топла вода на гладно. Тя ще ви помогне, тъй като ще повдигне температурата в тялото ви и ще подобри метаболизма ви. Следователно горенето на калории ще става по-бързо. И ако добавяте в чашата и малко лимонов сок, ефектът ще бъде още по-впечатляващ, тъй като той изгаря мазнините и потушава апетита, защото съдържа пектин.

4.Подобрява храносмилането

Топлата вода сутрин спомага за доброто ви храносмилане през целия ден. Тя ще накара тялото ви да изгаря по-бързо приетите калории и мазнини. Важно е също след ядене да не пиете студена вода, тъй като тя ще втърди мазнините и храната, която сте приели и това определено ще затрудни храносмилането и метаболизма ви.

5.Задвижва кръвта

Напрежението в нервната система и натрупаните в тялото мазнини се изгарят изключително бързо само с една чаша топла вода на гладно. И изхвърляйки токсините от тялото, кръвта ви се задвижва с необходимата скорост. Ако страдате от ниско кръвно, то за вас приемът на топла вода е задължителен.

6.Освобождава ви от запек

Много често причината за този неприятен проблем е липсата на вода в организма. Затова ако сутрин пиете чаша вода преди да сте закусили, ще стимулирате червата си и следователно, няма да имате никакви "отделителни“ проблеми. Освен това жените страдат много по-често от запек, така че топлата чаша сутрин е повече от желателна.

7.Помага ви да спите спокойно

Ако пиете топла вода, докато вечеряте и преди да отлетите в страната на сънищата, ще се отпуснете и ще си отпочинете качествено през нощта. На сутринта ще сте като преродени в чудесна форма.