Тези торти и пасти можете да ги ядете в произволни количества, запазвайки стройната си фигура

Ура! Изобретателните японци решиха най-големия проблем на нашето време – дисхармонията между любовта на момичетата към сладкишите и желанието им да бъдат слаби.

Тези торти и пасти можете да ги ядете в произволни количества, запазвайки стройната си фигура!

Тортите изглеждат много апетитно, нали?

Направо ти се приисква да отчупиш захарна розичка или листенце от марципан…

Само че тези листа не са от марципан. Съвсем истински са.

Не е за вярване, но тези съблазнителни десерти са направени от… зеленчуци!

Зеленчуковите торти са последен писък на модата в японската кулинария. Измислени са от Мицуки Мориясу, стилист на храна в ресторант „Bistro La Porte Marseille“ в Нагоя. По този начин тя се опитва да накара гостите на ресторанта да обичат здравословната храна.

„Глазурата“ на тези салатени торти е направена от извара от тофу, разбита със зеленчуци. Долният блат е от тесто от соево брашно с минимално количество захар.

Зеленчуковите десерти веднага станали популярни. Скоро Мицуко ще открие в Нагоя новото кафене „Vegiedeco“, в което ще се сервират най-вече полезните ѝ дизайнерски творения.

А ние ви пожелаваме добър апетит и успешна диета!