Нещастна, изоставена и самотна,24-годишната тогава дама, решава, че е време да промени живота си

Да посрещне Нова година съвсем сама е финалният удар по егото на Сара Пейдж.

Нещастна, изоставена и самотна, 24-годишната тогава дама, решава, че е време вместо да седи и да се самосъжалява да направи нещо, за да промени живота си. Още от следващия ден тя започва пътя на самоусъвършенстването си, който се характеризира със загуба от 50 килограма за 4 години и натрупването на самочувствие.

Днес, вече 28-годишна, Сара си спомня колко унижения е претърпяла преди да реши да промени начина си на живот и да намери своето ново Аз.

"Спомням си как, когато излизах с приятелки навън, мъже се провикваха след мен с определения като дебелана и прасе. Спомням си как, поглеждайки надолу, не можех да видя краката си, бях толкова огромна. Сигурно щях да продължа нещастното си съществуване и тези унизителни случки да се натрупват, ако едно момче, което толкова харесвах, не ми бе вързало тенекия на Нова година и не бях на празника съвсем сама в пустата си къща. Толкова се мразех тогава и бях сигурна, че и другите ме мразят, защото съм противна. Но в един момент изведнъж ме озари мисълта, че всичко зависи от мен. Само аз съм тази, която може да промени нерадостното си съществуване.

Това и направих, но признавам си, че началото бе ужасно трудно."

Още на следващия ден – първи януари, 118-килограмовата Сара започва първите стъпки към извоюването на новата и по-добра версия на себе си. Тя излиза навън да тича, но истината е, че това ѝ е много по-трудно, отколкото си е представяла.

"Признавам си, че онзи сутрешен крос без най-трудното нещо, което съм правила в живота си. Мислех си, че ще умра, бях потна, сърцето ми биеше ужасно силно, всичко ме болеше и цялата бях обляна в сълзи. Отне ми два часа да изкача един хълм, спирах повече от 20 пъти и в един момент си мислех, че ще трябва да лазя, за да финиширам. Тогава си обещах, че никога повече няма да позволя да се чувствам по този начин. Бях само на 24, а не можех да изкача, тичайки, един хълм."


Но ето, че днес, близо четири години по-късно, усилията, които Сара е положила, са ѝ се отблагодарили и тя тежи 68 килограма и притежава фигура, открояваща се с изваяна мускулатура.

Сара признава, че е постигнала това благодарение не само на упорити тренировки, но и на стриктен хранителен режим, който всъщност е 80% от ключа към успеха.

Младата дама също така съветва всички, които искат да отслабнат, да не губят воля, защото началото е трудно, но после режимът става част от живота ви и дори нещо, от което се нуждаете. Тя обаче е категорична, че тренировките трябва да се започнат с инструктор, защото иначе човек не знае какво точно да прави, чувства се неловко и неуверено и впоследствие се отказва.

Примерното меню на Сара, благодарение на което тя е успяла да отслабне:

Всяка нейна сутрин започва са чаша вода или със зелен чай

Закуската ѝ е боровинково смути , последвано от омлет след няколко часа.

Обядът е пилешки или пуешки гърди с малка порция въглехидрат.

Вечерята пък е риба на скара със задушени зеленчуци