Научете бързи, лесни, вкусни и здравословни рецепти с шафран
Ризото с шафран, грах и козе сирене
Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти:
3 супени лъжици масло
1 средно голям лук, нарязан на дребни кубчета
1/2 чаша ориз арборио
1 чаена лъжица шафран
1/2 чаша сухо бяло вино
5 чаши зеленчуков бульон
10 грахови зърна
4 парчета козе сирене
1/2 купичка сирене Пикорино Романо
Морска сол и черен пипер на вкус
Зехтин Extra Virgin
Начин на приготвяне: Разтопете маслото в нагорещен тиган и добавете щипка сол. Разбърквайте енергично, около пет минути. Изсипете течността при ориза и продължете да бъркате още две минути. Добавете виното и продължавайте да разбърквате, докато не се абсорбира. За да не загори, гответе на средно висока температура. След това започнете да сипвате бульона бавно и внимателно и в същото време не спирайте да бъркате. Проверете яденето на сол и ако не ви е достатъчно, сложете още като добавите и шафрана. Накрая добавете и граха. Когато се уверите, че оризът е сготвен добре, махнете яденето от огъня, сложете в него сиренето и го оставете да изстине за около пет минути.
Хрупкави картофи с шафран
Време за приготвяне: 20 минути
Необходими продукти:
Зехтин Extra Virgin
Дафинов лист
Щипка шафран
25 сладки картофа
2 щипки сол
2 щипки магданоз
Начин на приготвяне: Разрежете картофите на половинки и ги сложете в съд, подходящ за микровълнова печка. Сложете ги в нея и печете за около шест минути. Изсипете малко зехтин на дъното на тиган и добавете дафиновия лист и шафрана. Когато мазнината се загрее, добавете картофите. Гответе за около 8-10 минути, след което ги махнете от огъня и ги покрийте.
Бърза, лесна и вкусна паста с шафран
Време за приготвяне: 15 минути
Необходими продукти:
4 супени лъжици масло
2 скилидки чесън
2 щипки шафран
сметана
сокът от половин лимон
паста
6 супени лъжици пармезан
свеж магданоз
пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете вода в тенджера, така че да покрие поне половината съд. Добавете сол в нея. Загрейте тиган на средно висока температура и разтопете маслото в него. Добавете лука и шафрана и разбъркайте за около две минути. След това изсипете и сметаната. Разбъркайте и добавете лимоновия сок. Сложете пастата в загрятата вода в тенджерата. Махнете 1-2 чаши от водата и гответе, както е оказано на пакета на пастата. Добавете сол и пипер на вкус.