Кулинарни алтернативи на млечната заливка, които ще овкусят италианските ви ястия по неподправен начин...

Кулинарни алтернативи на млечната заливка, които ще овкусят италианските ви ястия по неподправен начин. Те са здравословни и също толкова апетитни

Сметана от бял боб

Свареният бял боб по своята същност е мек и кремообразен – той може да се превърне в чудесен овкусител и заливка на всеки вид италианска паста. Достатъчно е да поставите в блендер сварения боб, да го разбиете и ще получите великолепна протеинова кремообразна паста за вашите спагети. Добавете малко чесън (на прах), зехтин и няколко капки ябълков оцет и ще останете възхитени от незаменимия чар на това великолепно ястие.

...може и от авокадо

Пюре от авокадо в паста може да ви звучи странно, но това е комбинация, чийто вкус и чар ще ви пленят. Като добавите чесън, зехтин и босилек, и декорирате с няколко чери домати и препечени кедрови ядки, ще постигнете оригинален и съвършен вкус, за който дори и не сте си мечтали.

А защо не и от семена

Тахан или пюре от сусамово семе, прибавено към вашата паста, ще направи вкуса й повече от съвършен. Освен със сусамово семе може да го обогатите и с бадемово мляко, червен пипер, соев сос, лимонов сок и да го подчертаете с нотка кленов сироп. Поръсете върху спагетите щипка червен пипер, декорирайте с няколко печени червени чушки, нарязани на тънки ивици и сте готови. Вкусът, който ще получите накрая, е същинско блаженство за сетивата.

Хм, карфиолът също може да ви свърши работа

Следващия път, когато ви се хапват спагети, си пригответе тази вълшебна вегетарианска комбинация от паста с крем от карфиол. Пригответе си зеленчукова крем супа от карфиол с кашу. Към добре сварената супа добавете скилидки чесън, пюрирайте до гладка смес и облейте с нея вашата паста. Невероятно, нали?

 ...и тази, приготвена от тофу звучи приятно

Пюрето или кремообразната смес от тофу ще ви впечатли с леката си зърнеста текстура. Може да го смесите с пюре от бял боб за още по-голяма мекота, и да добавите малко чесън и настъргани лимонови корички за подчертаване на вкуса.

Замисляли ли сте се да използвате за тази от ядки?

Меката текстура и леко сладкия вкус на суровото кашу е основателна причина да приготвите за спагетите кремообразен сос от тези наистина вълшебни ядки. За целта накиснете кашуто за една нощ (което ще спомогне за постигането на по-гладка текстура на соса), на сутринта го пюрирайте със скилидки печен чесън, топъл зеленчуков бульон и малко ябълков оцет.